The White Guide


När det gäller att välja rätt

Det finns sängkläder och sen finns det sängkläder med kvalitet, det vi egentligen är värda att sova i men som många tycks glömma bort. Att göra bra val när det kommer till vilket material du ska sova i kan både bli en ny passion men är också en otroligt bra investering för livet. När du väljer hög kvalitet får du förutom skönare sängkläder och bättre sömn också något som varar över tid. Vilket känns viktigt i en värld där hållbarhet är det mest centrala. Vi har gjort mycket eftertänksamma och medvetna val när vi valt ut våra material och dess egenskaper för att du ska kunna hitta den typ som är ultimat för just din sömn och smak.


100% finkammad egyptisk bomull är en mycket bra grund för hållbara tyger. Sedan är det vävtekniken, trådarna och hur man bereder tygerna som påverkar hur produkternas slutliga känsla och egenskaper blir. Vi har framställt The White Guide så att du kan ta reda på vad som passar dig och din sömn.


Våra tyger

Percale

Gjord utav 100% långfibrig egyptisk bomull och är sytt på det traditionella vävsättet "en garn över och en garn under" som resulterar i en matt finish och ger en krispig och sval känsla. Dess exceptionella mjukhet- och hållbarhet gör att det med tiden bara kommer att bli bättre, utan tendens till pilling. 

Passar dig som...

Vår percale är ett mycket lätt tyg som andas. Vilket gör sig perfekt för dem varma sommarmånaderna eller dig som lätt blir för varm.


Detaljer...

 • 100 % egyptisk bomull 
 • Lätt vikt
 • Sval & krispig känsla


Satin

Gjord utav 100% långfibrig egyptisk bomull och har vävtekniken "en garn under och tre garn över". Som resulterar i en mer eller mindre glansig yta, som känns mjuk och slät mot huden. Satin har en annan vävteknik än Percale vilket gör den lite varmare och utan den krispiga känslan.

Passar dig som...

Vi har sängkläder i Satin för dig som gillar både den glansiga ytan och den mjuka känslan. Eller för dig som bara söker den silkeslena känslan. 


Detaljer...

 • 100% egyptisk bomull
 • Väldigt slät yta
 • Mer eller mindre slät beroende på produkttyp


Linne

Tillverkad utav ren europeisk lin. Med en mer subtil textur som är resultatet utav tvättning. En klassiker att ha i sängen under dem varma sommarmånaderna då tyget andas och ger en sval känsla. Linne är väldigt hållbart och krymper mycket lite vid tvätt. 

Passar dig som...

Gör sig perfekt för de varma sommarmånaderna eller dig som lätt blir för varm. Gillar en annorlunda stil och textur i sängen.


Detaljer...

 • Andas och svalkar
 • 100% europeisk lin 
 • Speciell textur


Jacquard

Gjord utav en lätt bomulls- och Tencel blandning. Vävtekniken ger tyget stabilitet och flexibilitet, men är också den vävtekniken som är svårast tekniskt. Har en möjlighet att skapa komplexa mönster och nyansskillnader, om man så vill. Tencel är ett organiskt material som tillverkas utav trä. Tillverkningsprocessen vid Tencel sker i ett slutet system som kräver mycket lite energiåtgång. 99% av de biologiskt nedbrytbara kemikalierna kan därför återvinnas och släpps alltså inte ut med spillvatten.

Passar dig som...

Gillar sängkläder med textur och den ultimata lyxkänslan med sitt vackra mönster. 


Detaljer...

 • Blandning utav bomull och Tencel
 • Specifik vävteknik som ger stabilitet och flexibilitet


Kunskap ger kvalitet

Pilling

Slitage kan bilda noppor på tyger(pilling). För att undvika detta använder vi kammat och merceriserat tyg spunnet av extra långa fibrer.

Sanforisation

Tekniken kallas också för-krympning. Vilket minskar risken för krympning när du tvättar dina sängkläder hemma. 

Öko- Text Standard 100

Tygerna dina sängkläder är sydda i ska du ha allra närmast din hud. Därför används ett oberoende test- och certifieringssystem för våra tyger i alla stadier av produktionen. Det innebär att produkterna är helt fria från farliga kemikalier, så att även den allra känsligaste hyn ska kunna använda våra produkter. 

Hög kvalitet & Hållbar utveckling 

När det kommer till att erbjuda hög kvalitet handlar det inte bara om en bra slutprodukt. Det handlar om att välja rätt under hela tillverkningsprocessen och att bära med sig ansvar och kunskap. Många märken använder sig utav mycket kemikalier och en stor mängd vatten vid textilproduktionen. Vi på The White Plot tillverkar sängkläder som du ska ha allra närmast din kropp under många timmar på dygnet. Vilket gör att vi vill vara säkra på att våra produkter ska vara lika sköna som hållbara och säkra. 

Att du ska kunna lita på att allt du köper från The White Plot är utav högsta kvalitet och tillverkat på ett etiskt sätt är något vi månar om. Därför har vi besökt, och noga valt ut, leverantörer som enbart producerar sina tyger i Europa. Vilket säkerställer för oss att produktionen alltid följer högsta etiska standarder och hårda europeiska lagar. Både när det gäller användning utav kemikalier, utsläpp, och inte minst arbetsförhållandena för de anställda på fabrikerna. Det ligger oss varmt om hjärtat, och ger även en mindre miljöpåverkan vid transporten till Sverige.