The white guide.

Satin, Linne, Percale, Jacquard.

Behagligt för dig, men obehagligt för våra konkurrenter. Vi väljer alltid de finaste tygerna till bästa pris. Dessa finns annars bara att köpa exklusivt i till exempel Tokyo, London eller Zürich.

Satin: 
Vävtekniken ger en (mer eller mindre) glansig och slät yta.
Linne:
Slitstarkt och luftigt. Krymper mycket lite vid tvätt.
Percale:
Tyget är tätt vävt, därför blir ytan tålig, krispig och sval.
Jacquard:
Vävtekniken ger tyget stabilitet o flexibilitet. Kännetecken: Möjligheten att skapa komplexa mönster och mjuka nyansskillnader i färg och känsla. Rent tekniskt det svåraste tyget att väva, men också det som ger maximal skaparglädje!

För kropp och sovrum. 

Vi pratar gärna (och länge) om råmaterial och vävtekniker. Till exempel om egyptisk bomull som med sina långa fibrer formar sig efter kroppens konturer.

Sängkläderna anpassar sig efter kroppstemperaturen i svalka eller värme. De prasslar inte, men andas bra, beroende på vad du gillar.

Kunskap ger kvalitet.

För den vetgirige har vi valt ut några nyckelord som vi internt använder varje dag. Hur många använder du? 

Pilling

Slitage kan bilda noppor på tyger (pilling). För att undvika detta använder vi kammat och merceriserat tyg spunnet av långa fibrer. 

Samma storlek: Sanforisation

Tekniken kallas också för-krympning, som minskar risken för krympning när du tvättar sängkläderna hemma.

Öko-Tex Standard 100

Ett oberoende test- och certifieringssystem för tyger i alla stadier av produktionen. Det innebär att produkterna är fria från farliga kemikalier och att även de allra yngsta ska kunna använda dem direkt mot huden!