Påslakan i satin och jacquard


Påslakan i satin

Satin är den perfekta kvaliteten om du vill skapa en elegant och lyxig känsla i ditt sovrum. Här hittar du flera påslakanset som är otroligt mjuka och följsamma. Du kommer längta tills du får komma hem och krypa ner i sängen efter en lång dag. De flesta av våra påslakan är just satin, vilket gör att de känns väldigt mjuka mot huden. Högkvalitativ satin behöver inte vara dyrt, utan vi erbjuder någonting för alla plånböcker. Vår Satin Purity är dessutom halvmatta för dig som inte vill ha den där glansiga looken.

Vad är satin?

Har du någon gång funderat på hur satin får sin speciella lyster? Detta är möjligt tack vare en speciell teknik som används när tyget vävs. Satin är inte ett så kallat råmaterial, utan en form av vävning. Denna typ av vävbindning fungerar på så sätt att trådarna först går över fyra trådar, sedan under en, över fyra och så fortsätter det. Denna teknik innebär att den största delen av trådarna placeras mot tyget utan att det avbryts av en tråd på motsatt håll. Detta tillsammans med den speciella finisheringen är anledningen till att väven både får en fin och glansig lyster samt ett fint fall och mjuk känsla.

Generella tvättråd för satin

För att se till att dina satinlakan håller så länge som möjligt är det viktigt att du följer tvättråden som anges. För det första kan du undvika att torktumla satinlakan. Om du vill vara garanterad att de ska behålla sin lyster över längre tid bör du antingen stryka eller mangla dem, åtminstone då och då. Detta för att pressa ner de fibrer som ställt sig upp efter tvätt. Tänk dock på att ha en låg temperatur på strykjärnet.

Fördelar med satin

Förutom att satin är väldigt snyggt och ger en exklusiv känsla i ditt sovrum har det även andra bra egenskaper. Det är givetvis också riktigt mjukt och skönt att krypa ner i en fin satin. Satintyg blir också mindre statiska, vilket innebär att det inte så lätt drar till sig damm och andra partiklar. Du får alltså en mycket renare säng att längta hem till.

Påslakan i jacquard

Forskning har bevisat att en bäddad säng bidrar till att det blir mer inbjudande att gå och lägga dig på kvällen, och att det dessutom sänker din allmänna stressnivå väsentligt. Så varför inte ta det ett steg längre och bädda din säng med riktigt högkvalitativa lakan? Vill du få till lite lyx i vardagen är våra påslakan i jacquard ett utmärkt sätt att gå tillväga. Det vackra och diskreta paisleymönstret i våra jacquard-påslakan skänker en subtil elegans till ditt sovrum, samtidigt som materialet känns mjukt och svalt mot huden.

Påslakan i jacquard från The White Plot

Tänk dig ett vackert vitt påslakan med ett stilrent och elegant paisleymönster som kommer lysa upp ditt sovrum och ge det den där eleganta touch som du annars bara sett i välarrangerade reklamannonser. Detta är vad du kan uppnå hemma i ditt sovrum om du satsar på vår Jacquard Prominence. Detta mjuka och behagliga påslakan produceras med en finish i satin och är gjort av bomull (65 %) och Micro Tencel (35 %), vilket bidrar till både en skön känsla mot huden och ett starkt och slittåligt material. Jacquard Prominence kommer ta din säng från medelmåttig till fantastisk.