Påslakan i linne


Om du älskar känslan av att krypa ner bland supermjuka och svala sängkläder har vi precis vad du behöver. Våra stilrena och exklusiva påslakan är tillverkade i förtvättat mjuk belgiskt linne, som ser till att du varken är för varm eller för kall när du sover. Linne är ett klassiskt material som har funnits med länge. Vill du inreda ditt sovrum på ett lyxigt men ändå traditionellt och somrigt sätt ska du bädda din säng med vackert linne.

Ett material med många fördelar

Ända sedan stenåldern har vi människor använt linne och det är därmed ett av våra äldsta och mest naturliga material. Linnetyget vävs av växtfiber från lin, en växt som Carl von Linné döpte till Linum usitatissimum, vilket kan översättas till något i stil med "det allra mest användbara". Och det är precis vad det är – användbart. Linnetyget har en rad fördelaktiga egenskaper. Tyget är inte bara hållbart, det har också en naturlig, isolerande förmåga. Temperaturskillnaden mellan påslakanet och din kropp brukar inte bli större än 3–4 grader och tyget andas dessutom istället att för låsa inne fukten. Det är inte konstigt att det har använts i omkring 7 000 år.

Bara det bästa är bra nog

Ett linnetyg blir bara mjukare och mjukare med tiden och våra påslakan i linne är extra mjuka redan från dag ett. Detta eftersom vi förtvättar det belgiska linnet. Förutom att det slitstarka linnetyget har många fantastiska egenskaper har vi i våra påslakan kombinerat dessa egenskaper med en stilren, nordisk design och smarta funktioner. För att hålla det så elegant som möjligt är våra påslakan utrustade med en dold dragkedja. Dragkedjan stör inte det estetiska och gör jobbet med bravur och håller ditt täcke på plats. Detta gör också att din bäddning blir enklare och du kan snabbt njuta av ett nybäddat och lyxigt sovrum.

Kvalitetssängkläder från The White Plot

Vi vill att du ska få världens bästa sängkläder som är mjuka, tysta, kan andas och som dessutom är vackra att titta på. Utöver påslakan i vårt högkvalitativa linne kan vi stoltsera med örngott, underlakan och bäddset i samma höga kvalitet. Linnet är ett slitstarkt tyg som håller länge och tar du hand om det på rätt sätt håller det ännu längre. Sängkläderna i linne kan tvättas i upp till 60 grader och även torktumlas men helst med låg eller ingen centrifugering. Det klassiska och mjuka linnetyget kommer du kunna njuta av i många år framöver och det passar perfekt in i ett rum med jordnära färger.