Örngott i satin och jacquard


Örngott i satin

Det finns flera material att välja mellan när du ska klä din säng, men om du vill få till den där eleganta och lyxiga känslan och utstrålningen är det ofta ett tyg som de flesta tänker på – satin. Denna blanka och vackra textil utstrålar en stilfull och sofistikerad aura. Vem vill inte vila kinden mot en kudde iklädd det mjukaste och lyxigaste av material när det är dags att sova? Att sova på en kudde med ett örngott i satin är som att bli smekt av en ängels vingar varje kväll, något vi tycker att du inte bör gå miste om.

En bättre sömn med satin

En god natts sömn bidrar till flera positiva effekter – bland annat en bättre hälsa, en bra hy och mer energi. För att kunna uppnå denna goda sömn finns det en del faktorer som alla spelar en stor roll. Du har säkert hört tidigare att temperaturen i ditt sovrum är av stor betydelse, denna ska helst vara sval. Att det är tillräckligt mörkt i rummet har också en innebörd, likaså ljudvolymen – de flesta föredrar ett tyst sovrum. En annan viktig och helt klart bidragande faktor är de sängkläder som du väljer till din säng. Dessa ska vara högkvalitativa, inbjudande och riktigt mjuka. Något du får om du väljer våra satintyger.

Vad är satin?

Satin är en typ av väv där trådarna i tyget har vävts på ett visst sätt. Därefter finisherar man tyget med en speciell teknik. På detta sätt kan den blanka och mjuka ytan som förknippas med just satin uppnås och förgylla våra liv. Satin sägs ha härstammat från Kina för över 2 000 år sedan och var då inte förknippat med elegans eller som ett finare material på samma sätt som det är idag, det kunde användas av de allra flesta med andra ord. Idag har högkvalitativ satin en viss tendens att förknippas med en lite dyrare prislapp, men i vårt sortiment hittar du mycket prisvärda örngott i satin. Tillåt dem att förgylla ditt liv.

Örngott i satin från The White Plot

Hos The White Plot kan du hitta örngott i satin från tre olika serier. Du har Satin Purity som har en trådtäthet på 280 och en halvmatt finish, Satin Sphere som imponerar med en trådtäthet på 660 och består av en blandning av bomull och silke. Den tredje är Satin Residence med 600 i TC (Thread Count) och broderade detaljer i silver. Alla våra örngott är mycket mjuka, följsamma och håller högsta kvalitet.

Örngott i jacquard

Vad vilar du huvudet på under nattens timmar? Ett gammalt urtvättat örngott som du har haft i flera år nu och som egentligen inte matchar resten av ditt bäddset? Då är det hög tid att byta ut dessa och ersätta dem med ett set av vår lyxiga Jacquard Prominence.  Det många inte alltid tänker på är att sängen ska utgöra en helhet och att alla beståndsdelar bör matcha, det vill säga lakan, påslakan och örngott. Hos oss på The White Plot kan du hitta både set med påslakan och örngott och enskilda örngott som kommer sätta guldkant på din säng.

Jacquard som material

Jacquard är kanske inte ett hushållsnamn som satin och linne är men denna textil har faktiskt haft stor betydelse för vävhistorien. Redan under 1800-talet upptäckte en man vid namn Joseph Marie Jacquard att han kunde omvandla de då tunga och komplicerade vävmaskinerna till enklare varianter och på det sättet både förenkla och förbättra vävtekniken. Denna upptäckt revolutionerade vävbranschen och även självaste Napoleon hyllade Jacquard. Det speciella med jacquard som tyg är uppbyggnaden i materialet, det vill säga tekniken som implementeras när tyget vävs. Det är en relativt invecklad process men i slutändan har ett tåligt, vackert och unikt mönstrat tyg skapats.

Örngott med hotellkänsla

Om du har bott på hotell någon gång har du säkert lagt märke till hur bäddningen i hotellsängen skiljer sig från din säng hemma. Detta gäller allt från materialet på tygerna, hur själva bäddningen har gjorts och helheten som alltid ger ett elegant och lyxigt intryck. För att du ska kunna ta med dig denna kompletta känsla hem till din egen säng har vi på The White Plot skapat vårt örngott i jacquard med hotellstängning som inte endast underlättar när du byter örngott, det håller också kudden på plats. Självklart är materialet dessutom minst lika mjukt och behagligt som hos ett 5-stjärnigt hotell.

Örngott i jacquard från The White Plot

Det finns få saker som kan mäta sig med en välbäddad säng där allt stämmer till punkt och pricka. Så om du är ute efter det bästa, och det är du väl alltid, ska du vända dig till oss på The White Plot. Här hittar du vackra exklusiva örngott i jacquard, utrustade med vårt dekorativa men samtidigt diskreta paisleymönster som kommer ge din säng precis det där lilla extra du inte visste att du sökte. Örngotten kommer i storleken 50x60 centimeter och är tillverkade i ca. 65 % bomull och 35 % Micro Tencel, vilket tillsammans skapar ett mjukt, vackert och hållbart material.