Lakan och spännlakan i percale


Slipp varma och fuktiga sängkläder genom att välja våra lakan i percale. Tyget till Percale Artisan har flera fördelar som bäddar för en riktigt god natts sömn. Tyget är supertunt, på gränsen till genomskinligt, och håller extremt hög kvalitet. Det har en något matt finish som dels är estetiskt tilltalande men som också tillåter dig att ligga still på natten och inte glida runt. Med våra lakan i percale får du lakan som andas och som håller dig behagligt sval även när temperaturerna stiger. Här kan du hitta våra lyxiga och exklusiva lakan i flera olika storlekar, så att du kan få det bästa för dig och din säng.

En speciell vävteknik – Percale

Våra lakan i percale består av fin egyptisk bomull där trådarna har vävts tätt, tätt samman. För att ett tyg ska få kallas för percale krävs nämligen att trådtätheten är 200 trådar per kvadrattum eller högre. Våra sängkläder har trådtäthet på 525 TC. Väven är symmetriskt uppbyggd vilket ger tyget en väldigt hög hållbarhet även när tygerna är tunna. Du kan till exempel tvätta lakanet i 60 grader utan att det försämrar tyget. Förutom att percalen är hållbar är den även mjuk och sval och har en något krispig känsla. Med andra ord är det kvalitetslakan av absolut högsta klass, som är minst lika sköna som de ser ut.

Lakan och spännlakan

Det finns framförallt två typer av lakan – ”vanliga” underlakan och spännlakan. Vilket du föredrar avgörs av dina preferenser. Spännlakan är lakan som du kan trä på sängen som ett fodral, och sedan sitter de fast där, även om du rör på dig mycket när du sover. Med mjuk och skön percale som underlag sover du dock inte oroligt och det går minst lika bra med vanliga, klassiska lakan som du bäddar med. Eftersom du bäddar med de båda lakanen på olika sätt blir det vissa estetiska skillnader, och även där spelar dina preferenser in men även vilken sängstorlek du har. Våra underlakan går att använda på sängar av olika mått.

The White Plot – Det bästa av två världar

Våra sängkläder i percale består av det bästa av två världar – egyptisk bomull och nordisk design. Förutom exklusiva underlakan kan du även finna resterande sängkläder i denna lyxiga kvalitet, från örngott och påslakan till kompletta bäddset. Unna dig själv en djup sömn med lätta och luftiga sängkläder som skänker ditt sovrum en elegant hotellkänsla. Få saker slår en nybäddad och krispig säng med rena lakan. Med percale kan du vara säker på att tyget håller många tvättar och år framöver, en investering väl värd priset. Du sover en tredjedel av ditt liv, låt den tiden vara så kvalitativ som möjligt.