Bäddset

Här hittar du våra bäddset med örngott och påslakan. Välj mellan linne, percale eller satin & jacuard beroende på vilken känsla och vilken design du vill ha.


En god natts sömn är A och O för att vi ska fungera. Och har du möjlighet att göra din sömn ännu bättre tycker vi att det är en självklarhet. Valet av sängkläder kan påverka sömnkvaliteten. I vårt sortiment finner du bäddset av olika textilier som alla håller samma höga kvalitet. Alla har sina sköna egenskaper och det är upp till dig att välja vad som passar just dig!

Bäddset i egyptisk bomull

Egyptisk bomull är något som de allra flesta hört talas om och det är ett namn som är synonymt med hög kvalitet och lång tradition. Som namnet skvallrar om härstammar denna bomull från Egypten. I det fuktiga klimatet utmed Nilen odlas denna anrika bomull som efterfrågas av konsumenter och hotellkedjor världen över. Det produceras runt 20 miljoner ton bomull varje år och av detta utgör den unika egyptiska bomullen endast någon procent. Det säger något om hur ovanlig och eftertraktad den är. Men vad är det som gör den egyptiska bomullen så unik? Framförallt är det kvaliteten på fibrerna, som är långa och tunna och ger en gedigen och hållbar täthet. Tack vare att fibrerna är smala ger de också en mjukare känsla än den vanliga bomullen som oftast har grövre fibrer. Egyptisk bomull är sval och skön mot huden och absorberar fukt och värme. Det är ovanligt slitstarkt, trots sin fina kvalitet och kan utstå hård påfrestning. Våra bäddset varierar från 280 TC till 600 TC och ger en upplevelse utöver det vanliga.

Bäddset i bomull, Tencel och silke

I vårt utbud finner ni också bäddset där bomullen har vävts samman med material som silke och tencel. Riktigt fint silke har alltid varit en lyxprodukt och är så än idag. Silke både svalkar och värmer skönt utan att för den delen stänga inne fukt, tvärtom absorberar och transporterar den bort fukt och lämnar kroppen sval och skön. Genom silkets unika egenskaper att hålla kroppen både sval och varm omnämns den som värmereglerande. Våra bäddset i kombinationen egyptisk bomull och silke är därmed inte bara fantastiskt mjuka och sköna utan även högst komfortabla vid både värme och kyla. Vi har även bäddset i kombinationen bomull och Tencel. Tencel är ett silkesliknande fiber som utvinns ur cellulosamassa. Dess egenskaper påminner mycket om bomullens, den absorberar stora mängder fukt och håller kroppen sval och skön. Det ger ett fint fall och är mycket mjukt. Tencel är mycket slitstarkt och dessutom ett naturligt och hållbart material som tilltalar den medvetne konsumenten.

Bäddset i belgiskt linne

Linne är ett av världens äldsta textilier och vi kan lugnt säga att dess egenskaper är väl beprövade. Linne är en fiber som utvinns ut växten lin och hade sin storhetstid fram tills 1800-talet då bomull blev allt vanligare. Lin är ett oerhört slitstarkt material som används i alla typer av hemtextilier och kläder. Det är ett tyg som blir bättre med åren och får en alldeles särskild lyster när det stryks eller manglas. Att införskaffa sängkläder i linne är en god investering. Linnet är naturligt smutsavvisande och kräver ingen hård tvätt. Tyget är både svalt och skönt mot kroppen och skapar en naturlig känsla. Våra bäddset beståendes av örngott och påslakan är tillverkade i belgiskt linne med en trådtäthet på 94 TC. Linnet är tillverkat så att det ska kännas riktigt mjukt och skönt redan från första användning. Följer du instruktionerna för hur dina sängkläder i linne bäst ska tas om hand är chansen stor att du kan ha dem i många år framöver.